Boomverplanting Rhoon

01-11-2019

In Gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (ofwel BAR-organisatie) is een duurzame stap gezet in de realisatie om onze kostbare reus met zijn groene vierkante meters te waarborgen. Onze opdrachtgever: Boomadvies Nederland B.V. .

Op vrijdag 1 november is een zilverlinde verplant door Boomadvies Nederland B.V. en Bomen Unie Nederland B.V. om ruimte te maken voor nieuwbouw van het nieuwe gemeentehuis aan de Stationsstraat te Rhoon.

Het team vakspecialisten hebben de zilverlinde, welke eerder onderzocht op verplantbaarheid en was voorbereid, zo’n veertig meter verderop geplant.

De verplanting is uitgevoerd met behulp van een hijskraan (Kraanbedrijf Nederhoff B.V.)  waarbij de boom door middel van hijsbanden aan de stam gehesen wordt.

Een time-laps video van de verplanting is hier te bekijken via Linkedin https://lnkd.in/eDnUsum

Of anders gewenst

 

Nazorg

De komende drie jaar wordt nazorg gegeven aan de zilverlinde, wat inhoudt dat minimaal drie maal per jaar de boom bezocht wordt door onze nazorgspecialist en naar behoefte water en eventuele meststoffen krijgt toegediend.

Het duurzaam instand houden van uw bomen op een andere locatie?

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Dennis Brekelmans: d.brekelmans@bomenunienederland.nl of telefonisch bereikbaar op 06-13427563.